Bouw uw droomhuis!

Stedenbouwkundig

Fantaseren, schetsen, bouwen, wonen!

De nieuwe woningen in Het Trefpunt zijn ontworpen in die typische jaren 30 stijl van de bestaande bebouwing in de buurt. Wilt u deze stijl ook voor uw villa? Denk dan aan puntdaken, afwisseling in gevelhoogte, donkergekleurde gevels, licht houtwerk en rijkgedecoreerde raampartijen.

Wilt u een heel ander soort architectuur? Dan kiest u uw favoriete kavel uit de beschikbare kavelnummer 1 t/m 17. Wat u ook wilt en welke stijl u ook mooi vindt, hier kunt u, binnen bepaalde richtlijnen, volledig uw fantasie uitwerken en echt uw droomwoning creëren. De vrije kavels zijn uniek door hun ligging tegen de villawijk, het bosrijke karakter van de wijk en de gunstige ontsluiting naar de uitvalswegen. En dan het formaat! De kavels hebben een oppervlakte van ruim 1000 tot meer dan 1600 m2 meter. Alle ruimte om uw dromen waar te maken!

Dennis Schijff, stedenbouwkundige Gemeente Ermelo:

“De kavels aan de Prins Hendriklaan sluiten aan bij de bestaande villawijk; een prachtige wijk die zijn oorsprong heeft in de 19e eeuw. Hier staan villa’s in vele variëteiten en datzelfde zal gaan gelden voor de nieuw te bouwen villa’s in Het Trefpunt. Deze vallen onder het zogenaamde ruimtelijk regime wat aangeeft dat er heel veel kan. Van klassiek tot hypermodern, met een kap of een plat dak, donker, wit of een en al glas, architectonisch is hier veel meer mogelijk dan op de kavels die aan moeten sluiten bij de andere bebouwing in Het Trefpunt.

In de welstandscriteria staan hele globale richtlijnen zoals ‘rekening houden met het algemene gebiedskarakter’. Het gaat er vooral om dat de villa’s moeten passen bij het bosrijke karakter van de wijk. De onderlinge afstand tussen woningen is duidelijk belangrijker dan de vorm van de woning zelf. Hier hebben kopers dus alle ruimte voor een individuele invulling. Wat wel opvalt, is dat de al gerealiseerde villa’s toch vaak in die jaren 30 stijl gebouwd zijn, terwijl het dus niet hoeft. Dat geeft wel aan dat veel mensen deze stijl mooi vinden. Maar nogmaals, heeft een koper hele andere wensen, hier is alle ruimte voor een individuele uitstraling van panden!”